Näin parannat mahdollisuuttasi saada rahoitusta uudelle yritykselle

miten saada rahoitus
Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
149€
Aloita

Tai starttirahan itsellesi uutena yrittäjänä


Mitä tarvitaan, jotta yritys saa rahoituksen?

Hyvä liiketoimintasuunnitelma on yleensä edellytys rahoituksen saamiselle.

Rahoituksen saaminen on aina rahoittajan päätös. Päätökseen vaikuttaa rahoittajan omat sijoitussuunnitelmat, rahoitettavan yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät ja totta kai myös bisnesidea, Se Juttu miksi yrityksesi on hyvää bisnestä. Näihin kahteen jälkimmäiseen pystyt onneksi vaikuttamaan itse hyvin paljon.

Pelkällä liiketoimintasuunnitelmalla ei saa yritykselleen rahoitusta, mutta huono suunnitelma voi pilata mahdollisuudet kokonaan. Varmista siis, että yrityksesi loistaa myös liiketoimintasuunnitelmallaan ja että se kertoo myös osaltaan, miksi bisneksesi on kerta kaikkiaan rahoituksen arvoinen.

Liiketoimintasuunnitelman laatiminen on välttämätön vaihe yrityksen perustamisessa tai kasvattamisessa, ja se voi olla ratkaiseva tekijä rahoituksen saamisessa erityisesti yrityksen alkuvaiheessa. Rahoittajat arvioivat liiketoimintasuunnitelman perusteella yrityksen houkuttelevuutta sijoituskohteena ja sen potentiaalia tuottaa heille tuottoa.

Hyvin laadittu liiketoimintasuunnitelma auttaa yrityksen alkuvaiheessa yrittäjää merkittävästi, sitä voisi jopa kutsua yrityksen käyttöohjeeksi. Liiketoimintasuunnitelma kannattaa laatia, vaikka sitä ei sinulta vaadittaisikaan esimerkiksi starttirahaa tai rahoittajaa varten.


Helposti hyvät laskelmat liiketoimintasuunnitelmaan

Hyvään liiketoimintasuunnitelmaan sisältyy selkeät kannattavuuslaskelmat ja palvelukokonaisuus on mietitty hintaa ja kokonaismyynnin tasoa myöten. Tällä verkkokurssilla saat tiiviiden opetusvideoiden lisäksi myös valmiit pohjat suunnitelman ja laskelmien tekemistä varten – homma on siis vain tekemistä vaille valmis!

Kurssilla opit tekemään helpon kannattavuuslaskelman, jonka avulla arvioit helposti, miltä yrityksesi liiketoiminnan tulos näyttää. Saat valmiin pohjan taulukkolaskentaohjelmaan, jolloin sinulle jää vain pohdittavaksi ne juuri sinun yrityksesi oikeat luvut ja niiden lisääminen pohjaan – saat valmiin laskelman helposti.

Kannattavuuslaskelma tehdään ns. käänteisesti, eli lähdetään liikkeelle yrityksen toivotusta tuloksesta. Sen jälkeen mietit haluamasi palkan ja lopuksi lisäät yrityksen kulut laskelmaan. Lopputuloksena on yrityksesi tavoitemyynti.

Varsinainen pihvi kurssilla kuitenkin on työkalu, jonka avulla lasket helposti arvion kokonaismyynnistä. Työkalu on toteutettu taulukkolaskennalla, eli se on helppo tallentaa itselle ja hyödyntää tulevaisuudessa myös esimerkiksi, kun mietit palveluvalikoimasi päivittämistä.

Työkalun avulla pystyt vertailemaan eri palvelukokonaisuuksia keskenään ja saamaan nopeasti vastauksia, millainen myynti juuri tuolla tietyllä palvelukokonaisuudella olisi saatavissa. Työkalulla on myös helppo vertailla eri hintavaihtoehtoja ja niiden vaikutusta kokonaismyyntiin.

Valmiiden excel-pohjien ansiosta laskelmat valmistuvat nopeasti ja saat liiketoimintasuunnitelmaasi laskelmat, joiden kanssa kehtaa mennä myös rahoittajan juttusille.


Kenelle kurssi on?

Kurssi on suunnattu erityisesti uutta yritystä perustamassa olevalle ja yrittäjyydestä haaveileville tai jos olet hakemassa starttirahaa. Kurssin avulla saat laadittua liiketoimintasuunnitelman, joka oikeasti tukee yrityksesi alkuvaihetta – mihin asioihin kannattaa satsata tavoitteiden saavuttamiseksi ja miltä nuo asiat näyttävät numeroina.

Jos haluat saada yrityksellesi rahoitusta, tarvitset lähes aina liiketoimintasuunnitelman, jossa on kunnon laskelmat. Ja koska hyvä laskelma on aina sidoksissa siihen suunnitelmaan, josta laskelmat tehdään, on verkkokurssilla käyty läpi kattavasti myös itse liiketoimintasuunnitelman tekeminen.

Kun teet suunnitelman ja siihen liittyvät laskelmat sujuvaksi kokonaisuudeksi, olet monta askelta lähempänä rahoitusta. Miksi? Koska jokainen epäloogisuus suunnitelman ja laskelman välillä lisää epäluottamusta ja saa lukijan miettimään onko suunnitelma sittenkään hyvä.

Tämän riskin minimoimiseksi saat verkkokurssilla kattavan listan asioista, jotka kannattaa tarkistaa epäloogisuuksien minimoimiseksi.

Huomioithan, että emme voi luvata, että saat rahoituksen takuuvarmasti tämän verkkokurssin jälkeen – lopullisen päätöksen rahoituksesta tekee aina rahoittaja. Kurssin avulla kuitenkin parannat mahdollisuuksia onnistua.Kurssin suoritettuasi osaat tehdä hyvän liiketoimintasuunnitelman ja sinulla on suunnitelmasi tukena laskelmat. Laskelmien tekemisessä voit hyödyntää valmista, simppeliä laskelmapohjaa, jonka avulla pystyt tekemään kannattavuuslaskelman nopeasti ja helposti. Laskelmapohjan rakenne vastaa starttirahan edellyttämää muotoa.

Saat avuksesi myös toisen laskelmapohjan, jonka avulla on helppo arvioida, miten suunnittelemasi palvelut vaikuttavat kokonaismyyntiin. Pystyt siis helposti arvioimaan, miten paljon myyntiä tarvitset saavuttaaksesi toivomasi tuloksen – ja maksaaksesi itsellesi toivomasi palkan. Samalla pohjalla pystyt myös arvioida aikaa rahasta-tyyppisissä palveluissa, että onko suunnittelemasi työmäärä realistinen

Kurssin paras juttu on ehdottomasti valmiit laskelmapohjat, joiden avulla onnistut laskelmien tekemisessä myös ilman aikaisempaa laskemisosaamista. Laskelmapohjissa on valmiina kaavat, jolloin sinun tarvitsee vain syöttää luvut pohjaan ja sen jälkeen laskelma valmistuu kirjaimellisesti vain nappia painamalla.

Pohjien käyttämiseen saat selkeät ohjeet ja pohja & ohjeet yhdessä varmistavat, että myös ymmärrät, mitä tietoja laskelmasi ovat ns. syöneet.

Kurssin jälkeen sinulla on valmiina oman yrityksesi liiketoimintasuunnitelma, jossa on myös rahoittajan silmissä hyvät laskelmat – ja mikä parasta, teksti ja laskelmat rokkaavat hyvin yhteen. Ja koska olet tehnyt myös laskelmat alusta loppuun saakka ihan itse, osaat tarvittaessa keskustella niistä vaikkapa sen rahoittajan tai starttirahan myöntäjän kanssa.


Kouluttaja

Kurssin kouluttajana toimii pitkän linjan talousammattilainen Miia Kiviluoto (KTM, eMBA). Miia rakastaa exceliä ja laskelmia puolestasi – niinpä myös tällä verkkokurssilla on helposti käytettävät laskelmapohjat, joiden avulla teet nopeasti hyvät ja simppelit laskelmat.


Pari faktaa laskelmista

Fakta, jota sinulle ei ole aikaisemmin kerrottu: Simppeli laskelma riittää todennäköisesti useimpiin niihin tilanteisiin, joissa voit laskelmia hyödyntää. Pienyrittäjän liiketoiminta ei varsinkaan alkuvaiheessa yleensä ole monimutkaista, jolloin myöskään laskelmat ei ole monimutkaisia.

Laskelmien kannattaa myös olla niin yksinkertaiset, että ihan oikeasti ymmärrät mitä lasket. Tämä pätee varsinkin tilanteisiin, joissa olet ehkä hakemassa rahoitusta yritykselle ja juttelet pankin edustajan kanssa.

Sinun ei tarvitse osata talousjargonia tai pystyä vakuuttaa pankin ihmistä laskelmiesi erinomaisuudesta. On kuitenkin iso plussa, jos pystyt omin sanoin selittämään mitä laskelmasi sisältää – mitä olet laskenut ja miksi olet päätynyt juuri näihin oletuksiin eli lukuihin, joita käytät laskelmissasi.

Ymmärrys oman yritystoiminnan luvuista on niin tärkeä osa menestyvää yritystä, joten ottaessasi yrityksesi talousasioita haltuun jo liiketoimintasuunnitelman laatimisen yhteydessä annat todella hyvän signaalin rahoittajan suuntaan.Toinen fakta, jota et ehkä ole aikaisemmin kuullut – kuka tahansa voi oppia tekemään yrityksensä laskelmat. Kaikkea ei aina tarvitse tehdä itse alusta loppuun asti, vaan liikkeelle voi lähteä helpommin.

Laskelmien kohdalla se helpommin voisi olla esimerkiksi valmiiden laskelmapohjien hyödyntäminen. Näin saat nopeasti laskelman, joka näyttää helposti luettavalta ja jossa taulukkolaskennan valmiit kaavat hoitaa taustalla varsinaisen laskemisen. Sinä voit keskittyä miettimään yrityksesi kustannuksia ja miltä yrityksesi hinnat tulevat näyttämään – siihen tärkeimpään osioon liiketoimintasuunnitelmassa.

Laskelmapohjan avulla säästät aikaa ja hermoja laskelmien tekemisessä. Jos kipinää laskelmien tekemiseen on, mutta taidot on vielä työn alla, antaa valmiit laskelmapohjat helpon alun.

Laskelmien tekeminen on useimmiten todella yksinkertaista, niin yksinkertaista että jokainen voi sen oppia harjoittelemalla. Aina ei ole aikaa opetella uusia taitoja, silloin valmis pohja on hyvä kompromissi.


Mitä verkkokurssi sisältää?

Liiketoimintasuunnitelma on yrityksesi käyttöohje, joten sen tekemiseen kannattaa käyttää aikaa.

Verkkokurssilla käydään kohta kohdalta läpi hyvän liiketoimintasuunnitelman rakenne. Saat myös ehdotuksia, millaisia asioita voisi nostaa esiin liiketoimintasuunnitelman eri kohdissa.

Opetusvideot ovat lyhyitä, joten opiskelu on helppo tehdä vaikka kokopäiväisen työn lomassa – jo vartti päivässä vie eteenpäin. Kurssimateriaali on myös tekstinä, joten muistiinpanoja ei ole välttämätöntä tehdä videoiden aikana.

Saat valmiin pohjan liiketoimintasuunnitelmalle. Pohjassa annetaan vinkit, mitä eri osioihin kannattaa sisällyttää – liiketoimintasuunnitelma on siten helppo täyttää ilman kurssimateriaaliin palaamista.

Kurssin sisältö käydään tarkemmin läpi ensimmäisessä osiossa. Pääset tutustumaan tähän osioon ilmaiseksi.


Verkkokurssilla saat täsmäapua laskelmien tekemiseen

Tämän verkkokurssin ainutlaatuisuus on täsmäapu laskelmien tekemiseen – osio, joka on rahoittajan mielestä se tärkein juttu liiketoimintasuunnitelmassa.

Liiketoimintasuunnitelmassa on minimissään kannattavuuslaskelma. Jos olet perustamassa uutta yritystä, tarvitset myös laskelman siitä, miten paljon yrityksen käynnistäminen ja alkuhankinnat tulevat maksamaan ja laskelman, miten tämä alkuvaihe maksetaan.Liiketoimintasuunnitelmassa tärkein laskelma on kannattavuuslaskelma. Se kertoo, että onko yritysideasi oikeasti kannattavaa liiketoimintaa – eli tuottaako se voittoa.

Verkkokurssilla kannattavuuslaskelma tehdään ns. käänteisesti eli lähdemme liikkeelle yrityksen tuloksesta. Tuloksen päälle lisätään sinun palkkasi ja yritystoiminnasta syntyvät kulut. Vastauksena saadaan tavoitemyynti eli summa, paljonko sinun tulee myydä, jotta pystyt maksamaan itsellesi palkan ja kaikki yrityksesi kulut.

Tämän laskelman tekemiseen saat valmiin excel-pohjan kaavoineen sekä askel askeleelta neuvot, miten pohjaa hyödynnetään juuri sinun unelmayrityksessäsi. Kurssin jälkeen osaat tehdä yrityksesi kannattavuuslaskelman ja päivittää sen yritystoiminnassasi tapahtuneiden muutosten jälkeen.

Saat kurssilla ohjeet myös perinteisen kannattavuuslaskelman tekemiseen.Kannattavuuslaskelman kanssa samassa laskelmapohjassa on myös valmis pohja sen laskemiseen, mitä yritystoiminnan aloittaminen maksaa eli pohjan aloittavan yrityksen käyttöpääomatarpeen arvioimista varten.

Tämän laskelmapohjan avulla saat valmiin käyttöpääomalaskelman starttirahahakemukseen ja lasket myös, miten voit maksaa nämä yritystoiminnan aloittamiseen liittyvät kulut. Myös kannattavuuslaskelma on helposti siirrettävissä starttirahahakemukseen.Toinen laskelmapohja on työkalu, jota tulet takuulla hyödyntämään tulevaisuudessakin – nimittäin valmis laskelmapohja, jonka avulla arvioit helposti yrityksesi kokonaismyynnin ja teet tuotteiden ja palveluiden hinnoittelun.

Laskelmapohjassa on valmiina kaavat, joten teet nopeasti arvion siitä, miten valikoiman ja eri hintojen muutokset vaikuttavat kokonaismyyntiin. Palveluita hinnoitellessasi arvioit helposti myös, että onhan suunnittelemasi 1:1 palveluiden määrä toteutettavissa järkevillä viikkotunneilla.Tämä myynti- ja hinnoittelulaskelmapohja yksistään on jo koko kurssin hinnan arvoinen! Tämän pohjan avulla teet 10 minuutissa valmiin laskelman useasta eri vaihtoehtoisesta palvelukokonaisuudesta hintoineen. Voit tehdä päätökset yrityksesi toiminnan kehittämiseen liittyen faktojen pohjalta.

Laskelmat tuovat lisää näkyvyyttä yrityksen talouteen ja sen taloudelliseen tulevaisuuteen liittyen – ja näkyvyys tuo mukanaan levollisuuden, koska enää ei tarvitse vain arvailla.


Kurssin sisältö tiivistettynä

Saat liiketoimintasuunnitelmaan sekä laskelmiin liittyen faktatietoa sekä ihan konkreettisia työkaluja, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaa asioiden etsimiseen tai laskelmien tekemisen peruslogiikan opettelemiseen.

Kurssilla lähdetään liikkeelle liiketoimintasuunnitelman laatimisesta. Liiketoimintasuunnitelmassa pohditaan monipuolisesti kaikkia yrityksen toimintaan liittyviä asioita. Pohja on monipuolinen ja se mukailee starttirahan hakemuksessa olevaa pohjaa. Jos et ole hakemassa starttirahaa, voit halutessasi yhdistellä osioita.

Oppitunnit etenee liiketoimintasuunnitelmapohjan mukaisesti. Voit siis helposti viedä asiat käytäntöön oppitunti kerrallaan, jolloin sinulla on kurssin jälkeen valmis liiketoimintasuunnitelma unelmiesi yritykselle.Yrityksesi liikeidea kannattaa avata mahdollisimman huolella, koska liikeidea on käytännössä sama kuin yrityksesi. Pienyrityksessä yrityksen osaaminen on yleensä yhtä kuin yrittäjän osaaminen.

Liiketoimintasuunnitelmassa on myös erillinen osio Yritykseen ja yrittäjään liittyen. Tässä osiossa pohditaan mm. missä yritys fyysisesti sijaitsee ja tarvitseeko toiminta erityisiä lupia.

SWOT-analyysi taas on vanha, mutta hyväksi havaittu tapa arvioida liikeideasi vahvuuksia ja heikkouksia. Analyysin tuloksia on helppo hyödyntää riskienhallinnan suunnittelussa. Myös yrityksen tavoitteiden asetannassa kannattaa hyödyntää SWOT-analyysia – menestys rakentuu yleensä vahvuuksien ja mahdollisuuksien päälle.

Ilman tuotteita ja palveluita ei ole mitä myydä. Verkkokurssilla annetaan vinkkejä tuotteen ja palvelun määrittelyyn sekä hinnoitteluun.

Asiakas ja hänen tuntemisensa on tärkeä osa liiketoimintasuunnitelmaa, koska ilman asiakkaita ei ole myyntiä. Saat myös vinkkejä, millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota liiketoimintasuunnitelmassa, kun pohdit markkinaa, kilpailijoita sekä myyntiä ja markkinointia.Tämän jälkeen päästään kiinni kurssin herkullisimpaan osioon eli laskelmiin. Täältä löydät laskelmapohjat ja vinkit, miten pohjia kannattaa hyödyntää. Osiosta löydät myös mallivideot, joilla käydään läpi laskelmapohjien täyttäminen.

Bonuksena tässä osiossa on tiivis listaus yrittäjälle tärkeimmistä taloustermeistä sekä vinkkejä, miten kannattaa valmistautua pankin rahoitusneuvotteluihin.

Ja ihan lopussa on tarkistuslista – asiat, mitkä kannattaa tuplavarmistaa. Tässä osiossa avataan ne tyypillisimmät virheet, mitä liiketoimintasuunnitelmassa helposti tehdään.

Saat konkreettisia vinkkejä asioista, mitkä kannattaa tarkistaa erityisen huolella. Saat myös vinkkejä yksityiskohdista, jotka nostaa liiketoimintasuunnitelmasi arvoa ainakin rahoittajan silmissä.


Tyytyväisyystakuu

Saat kurssimateriaalit heti maksun jälkeen käyttöösi. Laskelmapohjat ovat kurssin timanttisin osuus ja ovat hyödynnettävissä myös sellaisenaan. Tämän vuoksi kuluttajasuojalain mukainen peruutusoikeus ei koske tätä verkkokurssia.

Kurssilla on sen sijaan täysi tyytyväisyystakuu – jos et kurssin jälkeenkään saa laskelmia valmiiksi, tehdään se yhdessä ilmaisen sparrauspuhelun aikana.

Kurssialusta on käytössäsi 6 kuukautta ostopäivästä lukien. Laskelmapohjat jäävät pysyvästi käyttöösi – muista tallentaa pohjat itsellesi.