Rahoitus hyvällä liiketoimintasuunnitelmalla

miten saada rahoitus
Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
199€
Aloita

Oletko koskaan miettinyt, mikä erottaa menestyvät yritykset niistä, jotka eivät menesty? Vastaus saattaa yllättää sinut: Se on liiketoimintasuunnitelma. Hyvin laadittu liiketoimintasuunnitelma ei ole vain askel kohti rahoituksen saamista, vaan myös navigointiväline yrityksen perustamisessa ja kasvattamisessa.

Kenelle kurssi on?

Kurssi on suunnattu kaikille niille yrittäjille, joilla liiketoimintasuunnitelma ja siihen liittyvät laskelmat kaipaavat päivitystä – tai niitä ei kenties ole koskaan tehty. Kurssi sopii myös starttirahan hakemista suunnitteleville.

Kurssin suoritettuasi osaat tehdä hyvän liiketoimintasuunnitelman laskelmineen. Laskelmien tekemisessä voit hyödyntää valmista, simppeliä laskelmapohjaa, jonka avulla pystyt tekemään kannattavuuslaskelman myös ilman varsinaista laskemisosaamista. Laskelmapohjan rakenne vastaa starttirahan edellyttämää muotoa.

Saat avuksesi myös toisen laskelmapohjan, jonka avulla on helppo arvioida, miten suunnittelemasi palvelut vaikuttavat kokonaismyyntiin. Pystyt siis helposti arvioimaan, miten paljon myyntiä tarvitset saavuttaaksesi toivomasi tuloksen – ja maksaaksesi itsellesi toivomasi palkan. Samalla pohjalla pystyt myös arvioida aikaa rahasta-tyyppisissä palveluissa, että onko suunnittelemasi työmäärä realistinen

Kurssin paras juttu on ehdottomasti valmiit laskelmapohjat, joiden avulla onnistut laskelmien tekemisessä myös ilman aikaisempaa laskemisosaamista. Pohjien käyttämiseen saat selkeät ohjeet ja pohja & ohjeet yhdessä varmistaa, että myös ymmärrät, mitä tietoja laskelmasi ovat ns. syöneet.

Kurssin jälkeen sinulla on tehtynä oman bisneksesi liiketoimintasuunnitelma, jossa on myös rahoittajan silmissä hyvät laskelmat – ja mikä parasta, teksti ja laskelmat rokkaavat hyvin yhteen. Ja koska olet tehnyt myös laskelmat alusta loppuun saakka ihan itse, osaat tarvittaessa keskustella niistä vaikkapa sen rahoittajan tai starttirahan myöntäjän kanssa.

Helposti valmis liiketoimintasuunnitelma, jonka kruunaa hyvät laskelmat

Liiketoimintasuunnitelma on yrityksesi käyttöohje, joten koskaan ei ole liian myöhäistä laittaa liiketoimintasuunnitelmaa kuntoon.

Hyvään liiketoimintasuunnitelmaan sisältyy selkeät kannattavuuslaskelmat ja palvelukokonaisuus on mietitty hintaa ja kokonaismyynnin tasoa myöten. Tällä verkkokurssilla saat tiiviiden opetusvideoiden lisäksi myös valmiit pohjat suunnitelman ja laskelmien tekemistä varten – homma on siis vain tekemistä vaille valmis!

Kurssilla opit tekemään helpon kannattavuuslaskelman, jonka avulla arvioit helposti, miltä yrityksesi liiketoiminnan tulos näyttää.

Varsinainen pihvi kurssilla kuitenkin on työkalu, jonka avulla lasket helposti arvion kokonaismyynnistä. Pystyt vertailemaan eri palvelukokonaisuuksia sekä hintavaihtoehtoja ja niiden vaikutusta kokonaismyyntiin.

Valmiiden excel-pohjien ansiosta laskelmat valmistuvat nopeasti ja saat liiketoimintasuunnitelmaasi laskelmat, joiden kanssa kehtaa mennä myös rahoittajan juttusille.

Kouluttaja

Kurssin kouluttajana toimii pitkän linjan talousammattilainen Miia Kiviluoto (KTM, eMBA). Miia rakastaa exceliä ja laskelmia puolestasi – niinpä myös tällä verkkokurssilla on helposti käytettävät laskelmapohjat, joiden avulla teet nopeasti hyvät ja simppelit laskelmat.

Miian osaamiseen voit tutustua lisää täällä LinkedIn-profiilissa.

Pari faktaa laskelmista

Fakta, jota sinulle ei ole aikaisemmin kerrottu: Simppeli laskelma riittää todennäköisesti useimpiin niihin tilanteisiin, joissa voit laskelmia hyödyntää.

Toinen fakta, jota et ehkä ole aikaisemmin kuullut – kuka tahansa voi oppia tekemään yrityksensä laskelmat. Simppeli riittää. Tällä verkkokurssilla opetetaan simppelit laskelmat, jotka opetetaan askel askeleelta.

Mitä tarvitaan, jotta saat rahoituksen yrityksellesi?

Hyvä liiketoimintasuunnitelma on yleensä edellytys rahoituksen saamiselle. Emme kuitenkaan lupaa, että rahoitus on varma tämän verkkokurssin jälkeen – sellaista lupausta ei voi antaa.

Rahoituksen saaminen on aina rahoittajan päätös. Päätökseen vaikuttaa rahoittajan omat sijoitussuunnitelmat, rahoitettavan yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät ja totta kai myös bisnesidea, Se Juttu miksi yrityksesi on hyvää bisnestä. Näihin kahteen jälkimmäiseen pystyt onneksi vaikuttamaan itse hyvin paljon.

Pelkällä liiketoimintasuunnitelmalla ei saa yritykselleen rahoitusta, mutta huono suunnitelma voi pilata mahdollisuudet kokonaan. Varmista siis, että yrityksesi loistaa myös liiketoimintasuunnitelmallaan ja että se kertoo myös osaltaan, miksi bisneksesi on kerta kaikkiaan rahoituksen arvoinen.

Liiketoimintasuunnitelman laatiminen on välttämätön vaihe yrityksen perustamisessa tai kasvattamisessa, ja se voi olla ratkaiseva tekijä rahoituksen saamisessa erityisesti yrityksen alkuvaiheessa. Rahoittajat arvioivat liiketoimintasuunnitelman perusteella yrityksen houkuttelevuutta sijoituskohteena ja sen potentiaalia tuottaa heille tuottoa.

Hyvin laadittu liiketoimintasuunnitelma auttaa yrityksen alkuvaiheessa yrittäjää merkittävästi, sitä voisi jopa kutsua yrityksen käyttöohjeeksi. Liiketoimintasuunnitelma kannattaa laatia, vaikka sitä ei sinulta vaadittaisikaan esimerkiksi starttirahaa tai rahoittajaa varten.

Mitä verkkokurssi sisältää?

Verkkokurssilla käydään kohta kohdalta läpi hyvän liiketoimintasuunnitelman rakenne. Saat myös ehdotuksia, millaisia asioita voisi nostaa esiin liiketoimintasuunnitelman eri kohdissa. Opetusvideot ovat lyhyitä, joten opiskelu on helppo toteuttaa vaikka vain vartti päivässä. Lisäksi kurssimateriaali on myös tekstinä, joten muistiinpanoja ei ole välttämätöntä tehdä videoiden aikana.

Saat valmiin pohjan liiketoimintasuunnitelmalle. Pohjassa annetaan vinkit, mitä eri osioihin kannataa sisällyttää – liiketoimintasuunnitelma on siten helppo täyttää ilman kurssimateriaaliin palaamista.

Kurssin sisältö käydään tarkemmin läpi ensimmäisessä osiossa. Pääset tutustumaan tähän osioon ilmaiseksi.

Verkkokurssilla täsmäapua laskelmien tekemiseen

Verkkokurssin The Juttu on täsmäapu laskelmien tekemiseen – se tärkein juttu liiketoimintasuunnitelmassa ainakin rahoittajan mielestä.

Liiketoimintasuunnitelmassa tärkein laskelma on kannattavuuslaskelma. Tämän laskelman tekemiseen saat valmiin excel-pohjan kaavoineen sekä askel askeleelta neuvot, miten pohjaa hyödynnetään juuri sinun unelmabisneksessäsi. Kurssin jälkeen osaat tehdä yrityksesi kannattavuuslaskelman ja päivittää sen yritystoiminnassasi tapahtuneiden muutosten jälkeen.

Samassa laskelmapohjassa on myös valmis pohja aloittavan yrityksen käyttöpääomatarpeen arvioimista varten. Tämän laskelmapohjan avulla saat valmiin käyttöpääomalaskelman starttirahahakemukseen. Myös kannattavuuslaskelma on helposti siirrettävissä starttirahahakemukseen.

Toinen laskelmapohja on työkalu, jota tulet takuulla hyödyntämään tulevaisuudessakin – nimittäin valmis laskelmapohja, jonka avulla arvioit helposti yrityksesi kokonaismyynnin ja teet tuotteiden ja palveluiden hinnoittelun. Laskelmapohjassa on valmiina kaavat, joten teet nopeasti arvion siitä, miten valikoiman ja eri hintojen muutokset vaikuttavat kokonaismyyntiin. Palveluita hinnoitellessasi arvioit helposti myös, että onhan suunnittelemasi 1:1 palveluiden määrä toteutettavissa järkevillä viikkotunneilla.

Tämä myynti- ja hinnoittelulaskelmapohja yksistään on jo koko kurssin hinnan arvoinen! Tämän pohjan avulla teet 10 minuutissa valmiin laskelman useasta eri vaihtoehtoisesta palvelukokonaisuudesta hintoineen. Voit tehdä päätökset yrityksesi toiminnan kehittämiseen liittyen faktojen pohjalta.

Laskelmat tuovat lisää näkyvyyttä yrityksen talouteen ja sen taloudelliseen tulevaisuuteen liittyen – ja näkyvyys tuo mukanaan levollisuuden, koska enää ei tarvitse vain arvailla.

Kurssin sisältö tiivistettynä

Saat liiketoimintasuunnitelmaan sekä laskelmiin liittyen faktatietoa sekä ihan konkreettisia työkaluja, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaa asioiden etsimiseen tai laskelmien tekemisen peruslogiikan opettelemiseen.

Kurssilla saat mm.:

  • valmiit pohjat
  • askel askeleelta-ohjeet miten pohjia käytetään sekä
  • lukuisia ohjevideoita.

Näiden avulla laskelmien teko on helppoa ja nopeaa.

Tyytyväisyystakuu

Laskelmien tekeminen on helppoa, mutta jos koet hankaluuksia laskelmien kanssa vielä kurssin opiskeltuasikin – ota yhteyttä ja sovitaan ilmainen sparrauspuhelu, jonka aikana saat henkilökohtaista apua ja tehdään yhdessä laskelmat valmiiksi.

Kurssin materiaalit ovat käytössäsi 2 vuotta ostopäivästä lukien.

Peruutusoikeus ei koske tätä kurssia – lue lisää
Saat kurssimateriaalit heti maksun jälkeen käyttöösi. Laskelmapohjat ovat kurssin timanttisin osuus ja ovat hyödynnettävissä myös sellaisenaan. Tämän vuoksi kuluttajasuojalain mukainen peruutusoikeus ei koske tätä verkkokurssia. Kurssilla on sen sijaan täysi tyytyväisyystakuu - jos et kurssin jälkeenkään saa laskelmia valmiiksi, tehdään se yhdessä ilmaisen sparrauspuhelun aikana.