Rahoitus hyvällä liiketoimintasuunnitelmalla

miten saada rahoitus
Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
199€
Aloita

Oletko koskaan miettinyt, mikä erottaa menestyvät yritykset niistä, jotka eivät menesty? Vastaus saattaa yllättää sinut: Se on liiketoimintasuunnitelma. Hyvin laadittu liiketoimintasuunnitelma ei ole vain askel kohti rahoituksen saamista, vaan myös navigointiväline yrityksen perustamisessa ja kasvattamisessa.

Kenelle kurssi on?

Kurssi on suunnattu kaikille niille yrittäjille, joilla liiketoimintasuunnitelma ja siihen liittyvät laskelmat kaipaavat päivitystä – tai niitä ei kenties ole koskaan tehty. Kurssin sisältö sopii myös starttirahan hakemista suunnitteleville.

Kurssin jälkeen osaat tehdä yrityksesi kannattavuuslaskelman ja arvioit helposti, miten eri palvelusi vaikuttavat kokonaismyyntiin. Kuvittele, miten paljon levollisempi olosi on, kun tiedät yrityksesi talouden suunnan – nyt ja tulevaisuudessa.

Helposti valmis liiketoimintasuunnitelma, jonka kruunaa hyvät laskelmat

Hyvään liiketoimintasuunnitelmaan sisältyy selkeät kannattavuuslaskelmat ja palvelukokonaisuus on mietitty hintaa ja kokonaismyynnin tasoa myöten. Tällä verkkokurssilla saat tiiviiden opetusvideoiden lisäksi myös valmiit pohjat suunnitelman ja laskelmien tekemistä varten – homma on siis vain tekemistä vaille valmis!

Liiketoimintasuunnitelma on yrityksesi käyttöohje, joten koskaan ei ole liian myöhäistä laittaa liiketoimintasuunnitelmaa kuntoon.

Kurssilla opit tekemään helpon kannattavuuslaskelman, jonka avulla arvioit helposti, miltä yrityksesi liiketoiminnan tulos näyttää.

Varsinainen pihvi kurssilla kuitenkin on työkalu, jonka avulla lasket helposti arvion kokonaismyynnistä. Pystyt vertailemaan eri palvelukokonaisuuksia sekä hintavaihtoehtoja ja niiden vaikutusta kokonaismyyntiin.

Valmiin excel-pohjan ansiosta laskelma valmistuu todella nopeasti ja saat liiketoimintasuunnitelmaasi häikäisevän upeat laskelmat!

Kouluttaja

Kurssin kouluttajana toimii pitkän linjan talousammattilainen Miia Kiviluoto (KTM, eMBA). Miia rakastaa exceliä ja laskelmia puolestasi – niinpä myös tällä verkkokurssilla on helposti käytettävät laskelmapohjat, joiden avulla teet nopeasti hyvät ja simppelit laskelmat.

Miian osaamiseen voit tutustua lisää täällä LinkedIn-profiilissa.

Pari faktaa laskelmista

Fakta, jota sinulle ei ole aikaisemmin kerrottu: Simppeli laskelma riittää todennäköisesti useimpiin niihin tilanteisiin, joissa voit laskelmia hyödyntää.

Toinen fakta, jota et ehkä ole aikaisemmin kuullut – kuka tahansa voi oppia tekemään yrityksensä laskelmat. Simppeli riittää. Tällä verkkokurssilla opetetaan simppelit laskelmat, jotka opetetaan askel askeleelta.

Mitä tarvitaan, jotta saat rahoituksen yrityksellesi?

Hyvä liiketoimintasuunnitelma on yleensä edellytys rahoituksen saamiselle. Emme kuitenkaan lupaa, että rahoitus on varma tämän verkkokurssin jälkeen – sellaista lupausta ei voi antaa.

Rahoituksen saaminen on aina rahoittajan päätös. Päätökseen vaikuttaa rahoittajan omat sijoitussuunnitelmat, rahoitettavan yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät ja totta kai myös bisnesidea, Se Juttu miksi yrityksesi on hyvää bisnestä. Näihin kahteen jälkimmäiseen pystyt onneksi vaikuttamaan itse hyvin paljon.

Pelkällä liiketoimintasuunnitelmalla ei saa yritykselleen rahoitusta, mutta huono suunnitelma voi pilata mahdollisuudet kokonaan. Varmista siis, että yrityksesi loistaa myös liiketoimintasuunnitelmallaan ja että se kertoo myös osaltaan, miksi bisneksesi on kerta kaikkiaan rahoituksen arvoinen.

Liiketoimintasuunnitelman laatiminen on välttämätön vaihe yrityksen perustamisessa tai kasvattamisessa, ja se voi olla ratkaiseva tekijä rahoituksen saamisessa. Rahoittajat arvioivat liiketoimintasuunnitelman perusteella yrityksen houkuttelevuutta sijoituskohteena ja sen potentiaalia tuottaa heille tuottoa. Hyvin laadittu liiketoimintasuunnitelma auttaa yrityksen alkuvaiheessa yrittäjää merkittävästi, sitä voisi jopa kutsua yrityksen käyttöohjeeksi. Liiketoimintasuunnitelma kannattaa laatia, vaikka sitä ei sinulta vaadittaisikaan esimerkiksi starttirahaa tai rahoittajaa varten.

Oman yrityksen perustamista miettivä joutuu pohtimaan myös, miten yritystoiminta rahoitetaan. Haetaanko yrityksen perustamiseen rahoitusta esimerkiksi pankista tai hakeeko aloittava yrittäjä itselleen elämisen tueksi starttirahaa. Rahaan liittyvät laskelmat ovat olennainen osa liiketoimintasuunnitelmaa.

Luo menestyvä yritys vahvan liiketoimintasuunnitelman avulla

Unelmiesi yrityksen perustaminen vaatii vankkaa pohjaa. Hyvä liiketoimintasuunnitelma on avain menestykseen. Opi laatimaan kattava suunnitelma, joka sisältää seuraavat kriittiset osa-alueet:

 • Liikeidean kuvaus ja strategia
 • Kuvaa selkeästi liikeideasi ja strategia, joka ohjaa toimintaasi. Määrittele tavoitteesi, arvosi ja vision, jotka luovat pohjan yrityksesi menestykselle.
 • Markkinatutkimus ja asiakasanalyysi
 • Tutki markkinoita ja ymmärrä asiakkaittesi tarpeet, toiveet ja käyttäytymismallit. Analysoi kilpailijoita ja tunnista kilpailuetusi.
 • Tuote- tai palvelukonsepti
 • Määrittele selkeästi, mitä tuotteita tai palveluita tarjoat ja miksi ne erottuvat kilpailijoista. Kuvaa tuotteiden tai palveluiden ominaisuudet, edut ja hintapolitiikka.
 • Markkinointi- ja myyntistrategia
 • Suunnittele markkinointistrategia, joka tavoittaa kohdeyleisösi ja edistää yrityksesi näkyvyyttä. Määrittele myyntistrategiasi ja kanavat, joita käytät tuotteidesi tai palveluidesi myyntiin.
 • Organisaatio ja johtaminen
 • Määrittele organisaatiorakenne ja tiimisi roolit ja vastuut. Kuvaa johtamis- ja päätöksentekoprosessit sekä avainhenkilöiden osaaminen ja kokemus.
 • Laskelmat ja taloudelliset näkymät
 • Laadi tarkat laskelmat, jotka perustuvat liiketoimintasuunnitelmasi muihin osa-alueisiin. Sisällytä kannattavuuslaskelmat, rahoitussuunnitelma, myyntiennusteet ja budjetointi. Arvioi investointitarpeet ja tuotto-odotukset.

Hyvin laaditut laskelmat ovat keskeinen osa liiketoimintasuunnitelmaa. Kurssimme opettaa sinulle, miten teet tarkat ja luotettavat laskelmat yrityksesi menestyksen tueksi.

Mitä verkkokurssi sisältää?

Verkkokurssilla käydään kohta kohdalta läpi hyvän liiketoimintasuunnitelman rakenne. Saat myös ehdotuksia, millaisia asioita voisi nostaa esiin liiketoimintasuunnitelman eri kohdissa. Opetusvideot ovat lyhyitä, joten opiskelu on helppo toteuttaa vaikka vain vartti päivässä. Lisäksi kurssimateriaali on myös tekstinä, joten muistiinpanoja ei ole välttämätöntä tehdä videoiden aikana.

Saat valmiin pohjan liiketoimintasuunnitelmalle. Pohjassa annetaan vinkit, mitä eri osioihin kannataa sisällyttää – liiketoimintasuunnitelma on siten helppo täyttää ilman kurssimateriaaliin palaamista.

Verkkokurssilla täsmäapua laskelmien tekemiseen

Verkkokurssin The Juttu on kuitenkin täsmäapu laskelmien tekemiseen – se tärkein juttu liiketoimintasuunnitelmassa ainakin, jos rahoittajilta kysytään.

Kurssilla käydään lyhyesti läpi tärkeimmät rahoitukseen liittyvät laskelmat läpi – mikä kunkin laskelman käyttötarkoitus on ja milloin rahoittaja ehkä kaipaa kyseistä laskelmaa.

Liiketoimintasuunnitelmassa tärkein laskelma on kannattavuuslaskelma. Tämän laskelman tekemiseen saat valmiin excel-pohjan kaavoineen sekä askel askeleelta neuvot, miten pohjaa hyödynnetään juuri sinun unelmabisneksessäsi. Kurssin jälkeen osaat tehdä yrityksesi kannattavuuslaskelman ja päivittää sen yritystoiminnassasi tapahtuneiden muutosten jälkeen.

Samassa laskelmapohjassa on myös valmis pohja aloittavan yrityksen käyttöpääomatarpeen arvioimista varten. Tämän laskelmapohjan avulla saat valmiin käyttöpääomalaskelman starttirahahakemukseen. Myös kannattavuuslaskelma on helposti siirrettävissä starttirahahakemukseen.

Toinen laskelmapohja on työkalu, jota tulet takuulla hyödyntämään tulevaisuudessakin – nimittäin valmis laskelmapohja, jonka avulla arvioit helposti yrityksesi kokonaismyynnin ja teet tuotteiden ja palveluiden hinnoittelun. Laskelmapohjassa on valmiina kaavat, joten teet nopeasti arvion siitä, miten valikoiman ja eri hintojen muutokset vaikuttavat kokonaismyyntiin. Palveluita hinnoitellessasi arvioit helposti myös, että onhan suunnittelemasi 1:1 palveluiden määrä toteutettavissa järkevillä viikkotunneilla.

Tämä myynti- ja hinnoittelulaskelmapohja yksistään on jo koko kurssin hinnan arvoinen! Tämän pohjan avulla teet 10 minuutissa valmiin laskelman useasta eri vaihtoehtoisesta palvelukokonaisuudesta hintoineen. Voit tehdä päätökset yrityksesi toiminnan kehittämiseen liittyen faktojen pohjalta.

Laskelmat tuovat lisää näkyvyyttä yrityksen talouteen ja sen taloudelliseen tulevaisuuteen liittyen – ja näkyvyys tuo mukanaan levollisuuden, koska enää ei tarvitse vain arvailla.

Kurssin sisältö tiivistettynä

Saat liiketoimintasuunnitelmaan sekä laskelmiin liittyen faktatietoa sekä ihan konkreettisia työkaluja, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaa asioiden etsimiseen tai laskelmien tekemisen peruslogiikan opettelemiseen.

Kurssilla saat mm.:

 • valmiit pohjat
 • askel askeleelta-ohjeet miten pohjia käytetään sekä
 • lukuisia ohjevideoita.

Näiden avulla laskelmien teko on helppoa ja nopeaa.

Rahat takaisin-takuu

Voit tutustua kurssiin riskittömästi. Jos et ole tyytyväinen verkkokurssin sisältöön, voit ilmoittaa siitä 14 päivän sisällä ostoksesta ja saat rahat takaisin muutaman arkipäivän kuluessa. *)

*) Ennakkoon ostaneiden ostopäivä lasketaan lanseerauksesta eli 26.9.23 jälkeen sinulla on 14 päivää aikaa tutustua kurssiin.

Tyytyväisyystakuu

Laskelmien tekeminen on helppoa, mutta jos olet opiskellut koko kurssin ja tehnyt laskelmat ohjeiden ja opetusvideoiden perustella ja silti koet hankaluuksia laskelmien kanssa – ota yhteyttä ja sovitaan ilmainen valmennuspuhelu, jonka aikana saat henkilökohtaista apua ja laskelmat valmiiksi.

Aloita vakuuttavan liiketoimintasuunnitelman luominen jo tänään!

Liity kurssille nyt ja ota ensimmäinen askel kohti menestyvää yritystä, jota myös rahoittajat rakastavat.

Ovet kurssille aukeavat 26.9.2023 klo 10.00 – jos ostat verkkokurssin ennen tätä, saat bonuksena: Ilmaisen palautteen liiketoimintasuunnitelmastasi sekä laskelmistasi – palautteen avulla pystyt parantamaan laskelmiasi sekä välttämään pahimmat sudenkuopat liiketoimintasuunnitelmassasi erityisesti rahoittajan silmissä.

Kurssiin sisältyy lanseerausvaiheessa kaksi kyselyliveä, joissa saat apua liiketoimintasuunnitelmaan ja laskelmiin sekä voit kysyä muut mielen päällä olevat kysymykset. Kyselylivet pidetään su 15.10.2023 klo 17.00 sekä su 5.11.2023 klo 17.00.

Huom. Kyselylivet toteutetaan vain lanseerausvaiheessa, joten jos haluat varmistaa maksuttoman lisäavun liiketoimintasuunnitelman sekä laskelmien laatimiseen, tule kurssille mukaan viimeistään marraskuun alussa.

Kurssin materiaalit ovat käytössäsi 2 vuotta ostopäivästä lukien.