Liikeidea

Kun kirjoitat liikeideasta liiketoimintasuunnitelmassasi, aloita yksinkertaisesti ja selkeästi.

Kuvaile liikeideanne ytimekkäästi ja selkeästi, siten että kuka tahansa voisi ymmärtää sen. Keskity siihen, mitä ongelmaa yrityksesi ratkaisee ja miksi juuri sinun ratkaisusi on paras.

Lisäksi on erittäin tärkeää määritellä yrityksesi strategia. Miten aiot saavuttaa liikeideasi tavoitteet? Mieti, miten yrityksesi aikoo erottua kilpailijoista ja mitkä ovat sen vahvuudet.

Älä unohda kirjoittaa yrityksesi arvoista. Ne ohjaavat yritystoimintasi periaatteita ja auttavat sinua pysymään oikealla polulla. Arvot kertovat myös sidosryhmille, minkä tyyppiseen toimintaan yrityksesi uskoo ja millaisia odotuksia sillä on.

Liikeidean ja yritysstrategian esittely liiketoimintasuunnitelmassa ei saisi olla liian pitkä. Tee siitä lyhyt ja ytimekäs, sellainen, jonka voit helposti esittää mahdollisille sijoittajille, asiakkaille tai kumppaneille. Se on kuin yrityksesi hissipuhe: sen avulla sinun tulisi pystyä vakuuttamaan kuulijat lyhyessä ajassa siitä, miksi juuri sinun yrityksesi on houkutteleva ja lupaava.